Januari 2012

José creëert terrassen in het land.

1 januari vliegen Jan-Willem en Vincent al weer terug naar Haciënda de la Miel. Het is er zomer. Strandweer! Al een hele maand en het blijft zo. De Amandelbomen zijn wat van slag, want ze bloeien nu al. Achterbuurman José heeft zijn 20 ton bulldozer alvast op ons land gezet zodat hij hier en daar extra terrassen kan maken voor onze fruitbomen, bessenstruiken, avocado’s en druiven. Op 3 januari begint hij razendsnel de berg te bewerken zodat nieuw landschap ontstaat.

 

De jagers schoten een wild zwijn op ons land!

Imker David heeft nu al 60 bijenkorven schoongemaakt en gerestaureerd. er komen er nog zo’n 30 bij. José zal met zijn enorme bulldozer een platform creëren waar de bijen veilig kunnen staan; ver van het huis, maar wel midden in het land en goed bereikbaar voor de imkers. Ondertussen schieten 2 jagers een wild zwijn op ons land. Een uitnodiging voor een diner volgde direct!

Electriciteit wordt nu eindelijk aangelegd. Na heel wat onderhandelen met een achterbuurman over de centjes -de electriciteitspalen moesten ook over zijn land- en zo nog wat vergunning gedoe, zijn de mannen begonnen. Omdat de drie eco vrijwilligers -Chris, Jelle en Konstantin- op 14 januari aankomen op de Haciënda, hopen we dat ze snel stroom zullen krijgen.