December 2011

De vervanger van de weggewaaide caravan.

Op 3 december komt Chris aan op Malaga. Armijn en Vincent rijden hem in een keer naar het landgoed waar hij vanaf januari in de caravan zal verblijven. We komen aan op het landgoed, zien een amandelboom omgewaaid maar WAAR IS DE CARAVAN??? Zie hier! Gelukkig is onze Engelse Rose zo snel om dezelfde avond nog een online advertentie te plaatsen waardoor we voor wederom 800 Euro een caravan kunnen kopen. Deze keer is hij alleen veel jonger, mooier, groter en doet alles het ook. Richard en Vincent rijden hem er met veel pijn en moeite heen begin januari, maar dan staat ie ook! Heerlijk in geslapen.

Vergunning aanvraag is goedgekeurd in Nerja, vervolgens werd deze gepubliceerd in de krant voor eventuele bezwaren. Deze kwamen gelukkig niet, zo blijkt tweede helft december. Op 9 januari, na de kerstvakantie, wordt de vergunning dan ook aangeboden aan de Junta de Andalucia; de provincie moet het namelijk ook goedkeuren. Daar gaat dan maximaal een maand overheen en dan mag de verbouw beginnen!

Voorbeeld van een earthbag dome.

Ondertussen is eco vrijwilliger Chris begonnen met lijsten samen te stellen van organische zaden, specifieke boeken om succesvol te kunnen boeren in dit gebied en zijn wij druk om zijn spullen naar Malaga te krijgen. Chris heeft nog 2 collega eco vrijwilligers uitgenodigd om ook te komen. Zo kunnen ze met zijn drieën het land gaan beplanten, bewerken en volledig natuurlijke earthbagdomes gaan bouwen. Wij zorgen voor kost en inwoning.