Van 3 naar 1

18 en 19 februari 2012

Armijn, zijn vrouw Renate en Vincent komen de 18e aan en rijden meteen naar de Haciënda. Daar wachten immers de 3 vrijwilligers die er gaan wonen en verbouwen. Wij zijn benieuwd! Op de bergweg zien wij een figuur met zaklamp. Wij stoppen en het is Constantin, de Roemeense vrijwilliger. Totaal bezweet stapt hij in de auto. Hij had een avontuurlijke wandeltocht in zijn eentje gemaakt van de Hacienda naar de zee en weer terug. Door de wildernis welteverstaan. Pittig. Boven aangekomen begrijpen wij al direct dat Constantin er niet op zijn plek is.

Zelfgebouwde woningen in de hippy gemeenschap.

De volgende dag, na een intensief gesprek met zijn zessen, neemt Constantin in goed gemoed afscheid. Vincent brengt hem naar een hippie gemeenschap in de Alpujarras waar Constantin zichtbaar in zijn element is. Vincent was nog nooit in een hippie gemeenschap geweest, maar het kwam hem voor als ‘terug naar de Middeleeuwen’. Zelfgebouwde hutjes, hout sprokkelende dik aangeklede mensen in oude kleding, kinderen die met een hoepel speelde, geen electriciteit, houtvuren, ruilhandel (‘een deken tegen wat hout’) en wild beschilderde auto’s. Ook was er geen leider. Niemand die je vertelt wat te doen of te laten. Iedereen kan er terecht. Democratie in optima forma? Het kamp bestaat al wel bijna 20 jaar.

En tja, na nog een gesprek bleek dat ook de tweede vrijwilliger, Jelle, niet op zijn plek was. Het leven in de wildernis met weinig middelen viel zwaar. Dus nu is onze Chris, de initiator, alleen op de berg met af en toe een bezoek van Luna!

1 reactie op “Van 3 naar 1

  1. @ Vincent, Nou ga je NA Constantin hopelijk (ook) Roemeense vrouw Zoe, ontmoeten en die zal je waarschijnlijk uitleggen dat zo’n kamp noodzaak is,of gewoon protest!… het uber westen (kapitalisme) is te veel voor de mens in deze tijd,en zelfvoorziening wat de Roemenen (en meerdere oostblokkers ect.) altijd “perfect” in stand hebben gehouden (toendertijd) in de tijd van de MUUR en Nicolae Ceaușescu waar broederschap, improvisatie en vriendschap de basis was!…
    Facebook (veel vermaak) bijv. zal nooit werken wat dit betreft , omdat je in die tijd je echte vrienden in de buurt had door uit noodzaak alles te delen en elkaars specialisme te versterken zonder de storende multi-media kapitalistische commerciele massa hysterie!
    Ik zou die roemeen meteen zijn visie vragen…. want ik denk dat hij zeker wel een doel heeft met zijn verblijf daar, en genoeg stof tot nadenken heeft om verder te komen… mischien is zijn zelfgebouwde tent wel een kasteel!
    groet, JM…
    p.s. tof …we gaan verder praten Vincent!

Reacties zijn gesloten.