Landjepik

21 januari brachten wij de internet man naar boven die ging uitzoeken of dat wel mogelijk was. Gelukkig wel! Er moet een paal op andermans land worden gezet die het signaal doorstraalt naar de Haciënda. De stroomvoorziening hiervan is zonne-energie. Internet in the pocket dus! Toen we helemaal boven aan het land de metingen hiervoor verrichtten, zagen wij 3 volwassen heren en een kind op onze oprit staan om ogenschijnlijk José zijn werk te bewonderen. Toen mij gevraagd werd of ik de landeigenaar was, wist ik dat t niet goed zat. José in al zijn enthousiasme, had ook hun land bewerkt. Het woord Lo Sciento vloog spontaan en herhaaldelijk uit Vincent’s mond. Toch goed, die Spaanse les. De heren waren uiterst vriendelijk en onze internet man vertaalde de dingen die Vincent niet begreep. Toen ik vroeg van wie het land was waar wij de internet paal op wilde zetten, zei de opperboer: ‘Geen punt, zet maar op mijn land, daar op de top.’ Dank José! Dank.