Electriciteit, water en vergunning

Electriciteit: eindelijk is dat nu echt, echt, echt in aanleg. Er zijn daadwerkelijk mannen gesignaleerd. Hoera! Het duurt en het duurt, maar begin februari zal er stroom zijn; Inshallah!

De waterput: deze is geboord tot een diepte ter hoogte van de Eiffeltoren en moet natuurlijk nog een pomp hebben. En een ‘slang.’ En electrakabel. 300 meter allemaal, om het water naar boven te kunnen krijgen. We schrokken ons kapot van de offertes. Onmogelijk. Maar dan echt. De druk die zo’n pomp en slang/buis moeten verdragen is zo enorm, dat alleen de beste kwaliteit goed genoeg is. Toch is er met een lokaal bedrijf een oplossing gevonden die financieel ook goed is. Men roept vaak maar wat qua prijzen is onze ervaring tot nu toe. Er zit totaal geen logica in. Er komen twee waterdepositos voor irrigatie en drinkwatervoorziening. De waterpomp wordt de eerste week van februari geïnstalleerd. Inshallah!

Vergunning: deze zou nog een paar dagen op zich laten wachten. We rekenen op de tweede week van februari. Inshallah!