Update 2013

Armijn en ik zijn 24 februari 2013 terug van Hacienda de la Miel. Zongebruind terug, genoten van de bloemen, planten en de stilte. Het is al lang stil op de site omdat we nog steeds wachten op electra en vergunningen. Na de zomer van 2012 die vol frustratie van alle vertragingen was, hebben wij ons neergelegd bij het Spaanse tempo en ondoorzichtelijke en onbegrijpelijke procedures. We kunnen dus niets doen dan wachten en genieten van wat er nu al wel is.

Vincent in de bloemenweide, februari 2013

Armijn op zijn viewpoint, februari 2013

Waarom duurt het zo lang?

-Vergunningen: Nadat de gemeente Nerja enthousiast en redelijk snel instemde met onze aanvraag, ging de aanvraag door naar de ‘Junta de Andalucia’ te Malaga. Daar doen de gemeenschappelijke provincies een uitspraak of ons plan ook door hun goedgekeurd wordt. Dat was het geval rond april 2012. Vervolgens gaat al het papierwerk terug naar de gemeente Nerja, waar ze vinden dat er een brandplan moet komen. Voor het huis welteverstaan. Je zou zeggen, je rent zo naar buiten en echt brandbaar is het niet met al die stenen. Maar goed, toch gedaan natuurlijk (en alles tegen aanzienlijke kosten). De vertraging en onduidelijkheid bleef tot deze week. Medio Ambiente -een nationale organisatie die toeziet op naleving van mileu wetgeving- wilde een milieu effect rapportage over onze plannen. We verbouwen een bestaand huis, doen een chloor- en zoutvrij zwembad en willen heel veel bomen planten. We gebruiken zonne energie… Wat wil je nog meer zou je denken? Nu moet een geoloog, ecoloog en weet ik wie dat rapport opstellen en dan persoonlijk overhandigen aan Medio Ambiente te Malaga. Zij doen er vervolgens MINSTENS 6 maanden over om vast te stellen wat zij hier van vinden. Ondertussen heeft niemand werk in de bouw, wordt ons huis niet verhuurd aan wie dan ook, dus je vraagt je af, wie doet hier wat voor wie? Natuurlijk vragen wij ons dat niet meer af, want levert alleen frustratie op en helpt echt niks.

Nu nog eten in de Caravan, februari 2013

Zelfs de bewolking is mooi


Oh ja, komen we op de gemeente aan voor een en ander, krijgen wij -nadat de zwaar verouderde computers het een uur niet deden- een officieel document dat Jose, onze graafwerkzaamheden man, onze paden zou hebben gemaakt ter waarde van 82.000 euro en of we daar even 7% belasting over wilde betalen. Vreemde praktijken.

De neefjes gaan slapen in de koude nacht, februari 2013

-Electra: nadat wij een jaar geleden alle kabels hadden doorgetrokken vanaf de buren met heel veel gedoe, electrapalen die verkeerd waren geplaatst, traagheid ten top en nog meer betalingen aan buren om over hun land te mogen, wachten wij nu al een jaar tot de electra maatschappij ons ook stroom geeft. Er zijn wel 12 loketjes die hier over gaan. Ook nog in verschillende steden, met verschillende bevoegdheden die elkaar niet altijd helpen. Zo hebben we Malaga, Madrid, Granada en Nerja die er moeten uitkomen. Ik snap het ook niet meer, maar we horen al een jaar dat we er bijna zijn. En het zou zo fijn zijn!

Door de enorme regen van november 2012, was een stukje van ons pad verzakt. Jose maakt t weer :-)


Aldus: we laten pas weer echt nieuwe dingen horen als er ook iets nieuws gebeurt. Tot die tijd is dit de status quo. Maar, we blijven heel erg gelukkig met ons land en vertrouwen 100% dat het goed komt. We weten alleen niet wanneer.

Een zonnige groet, Vincent en Armijn.

1 reactie op “Update 2013

  1. Ben blij dat jullie niet compleet in de stress schieten…… Was mij denk ik niet gelukt ;-)

    De aanhouder wint zullen we maar zeggen en voldoende verhalen voor op feesten en partijen. Misschien ook wel iets voor een nieuw boek…..

    Groet wouter

Reacties zijn gesloten.