Het huis

Indeling en bedoeling huis

Haciënda de la Miel vanaf omliggende bergen bezien.

Om te beginnen zijn al onze geplande bouwwerkzaamheden uitgesteld tot wij de vergunningen en middelen hebben om dit te realiseren. Wij gaan beginnen met earthbag domes, daarna zullen we onderstaand plan langzaam aan oppakken.

We gaan het huis zo indelen dat we er kunnen zijn met velen, maar elkaar niet hoeven te storen. Er komen 4 wooneenheden met ieder een eigen keuken. Elk van de in totaal 10 slaapkamers heeft een eigen badkamer. We gaan er van uit dat het leven gericht is op buiten, niet binnen zoals in Noord-Europa. Binnen creëren wij bescheiden slaapkamers met dito aangrenzende badkamers. Vanuit elk bed geniet je van een bijzonder uitzicht. Elk van de 4 wooneenheden heeft een ruime huiskamer en keuken, ook weer met prachtige vergezichten. De Haciënda telt 4 open haarden en vloerverwarming over de totale oppervlakte. Koud zal het er weinig zijn, want als de zon schijnt, is het meteen warm. Iedereen kan zich ook even terugtrekken op één van de vele terrassen die de 12 hectare tellende Haciënda rijk is. Het enige dat echt gedeeld gaat worden is de geheel natuurlijke infinity pool, maar die is groot genoeg voor iedereen.

De bouwtekeningen van Haciënda de la Miel

De tekeningen zoals hieronder geplaatst, zijn ingediend bij gemeente en provincie. Ondertussen zijn onze ideeën doorontwikkeld, mede dankzij alle bijdragen van vrienden, familie en werklui. Als je op de tekening klikt, krijg je een vergroting.

Begane grond zoals het in de toekomst kan worden.

Begane grond zoals het in de toekomst kan worden.

De eerste verdieping; 2 dakterrassen en 2 slaapkamers

De eerste verdieping; 2 dakterrassen en 2 slaapkamers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bedoeling van het huis is dat het een plek wordt voor velen. Voor gezinnen, groepen, vrienden en familie, maar bovenal voor het stimuleren van bewustzijn: wie we zijn, wat we zijn, wat we hier op aard doen, hoe het prettiger kan etc. Zo kunnen er Management Teams komen om zich een paar dagen in afzondering te bezinnen op hun bedrijfskoers, er kunnen trainingen worden gegeven, meditatieweken, noem maar op. Er is ruimte genoeg.

Tekeningen zijaanzicht van de Hacienda.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorkant oostzijde Haciënda de la Miel.

 

Ook het beste raam is aan vervanging toe.

 

 

 

 

Zo troffen wij het aan, overal troep!

Voorkant westzijde Haciënda de la Miel.

2 reacties op “Het huis

  1. indrukwekkende uitdaging. Wat een fenomenaal uitzicht! Fantastisch!!!

  2. Mannen,
    Ik heb de filmpjes gezien, de fotoos bekeken en was even in een andere wereld. Wat moet het zijn als je d’r echt bent. Ik krijg zin om te bouwen. (ik hoop dat Jo dit niet leest).
    Heel veel geluk en plezier en tot gauw.

Reacties zijn gesloten.