Earthbag Domes


Earthbag dome met gras

Meebouwen aan een Earthbag Dome? 

Wij zullen op kortere termijn ‘earthbag domes’ gaan bouwen. Een koepel die gebouwd wordt van zandzakken met een leemlaag er overheen. Zo is het koel in de zomer en warm in de winter en niet te vergeten; dicht bij de natuur! Het is relatief goedkoop, oersterk en realistisch om zelf te bouwen. De workshopruimte voor bijeenkomsten en cursussen zal op een lager gelegen terras gebouwd gaan worden. Dit zal hoogstwaarschijnlijk op dezelfde manier gebouwd worden.

Als je wilt meebouwen aan een earthbag dome, zal er altijd telefonisch contact worden opgenomen door ons. Op die manier kunnen wij alle wensen en mogelijkheden op elkaar afstemmen. Wij zijn te bereiken via de mail: info@haciendadelamiel.nl

Van ruine naar landhuis?

Vanaf een niet nader te noemen tijdstip is Haciënda de la Miel klaar om privé en zakelijke gasten te ontvangen. Het is nu namelijk te kostbaar om alles te verbouwen zoals we willen, maar we beginnen wel vast met het bouwen van earthbag domes.

Als de Haciënda af is, kent het 4 los te verhuren eenheden met ieder een eigen keuken en woonkamer. De eenheden kunnen los verhuurd worden, maar ook gezamenlijk voor groepen tot 20 mensen. Natuurlijk kunnen er ook meer mensen bij, maar die zijn dan aangewezen op een slaapbank of een tent. Er wordt ook een workshop ruimte gebouwd op een van de lager gelegen terrassen. Zo kunnen groepen in absolute privacy samenkomen.

Elk van de 10 slaapkamers heeft een geweldig uitzicht op de omgeving en een eigen badkamer en suite, zodat de privacy maximaal is. De woonkamers van het ‘hoofdhuis’ en het ‘middenhuis’ zijn groot genoeg om met iedereen samen te kunnen zijn. Dat geldt ook voor de Infinity pool op één van de lager gelegen terrassen.

Beschrijving van de wooneenheden

  • Het ‘hoofdhuis’ telt 5 slaapkamers met elk een badkamer en suite, een grote gemeenschappelijke keuken, woonkamer, open haard, patio en een groot terras met uitzicht op zee.
  • Het ‘middenhuis’ telt 3 slaapkamers met ieder een badkamer en suite, een grote gemeenschappelijke keuken, woonkamer, open haard en een groot terras met uitzicht op zee.
  • Het ‘kleine huis’ heeft een slaapkamer op de eerste verdieping met een aangrenzend groot dakterras met uitzicht op zee en bergen. De badkamer en suite en de woonkamer met open haard en keuken op de begane grond, maken dit tot een compleet en knus huis. Voor dit huisje ligt een terras met uitzicht op zee.
  • De ‘studio’ combineert een slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer met houtkachel en een groot terras met uitzicht op zee en de omliggende bergen.

1 reactie op “Earthbag Domes

  1. Wow, Vincent wat is en wordt dat mooi, a dream comes true! Hoe groot wordt je earth bag dome, groot genoeg om te dansen? Veel liefs van phoebe

Reacties zijn gesloten.